JFK Eyewear

Håndlaget i Norge

Jann Florian & Kari

Håndlagde på Odderøya i Kristiansand. Biologisk nedbrytbar aceate i lekker kvalitet. Alle brillene er nummerert og de lages i lite opplag. Det er ca 200 briller av hver modell, i alt 9 modeller. 

Klassiske, tidløse og elegante uten pynt.

JFK Eyewear er et selskap som spesialiserer seg på design og produksjon av briller og solbriller. Selskapet ble grunnlagt i 2015 og har siden den gang vært kjent for sine unike og moderne design. JFK Eyewear er kjent for å være et selskap som alltid holder seg oppdatert med de siste trendene og teknologiene innen brillebransjen.

Hovedfokusområdene til JFK Eyewear er holdbarhet og design. Selskapet har en dedikert designavdeling som jobber med å skape unike og moderne design som skiller seg ut fra konkurrentene. JFK Eyewear har med sin første helt håndlagede kolleksjon «LE 2020» et bredt utvalg av innfatninger, slik at det skal finnes en model for hver ansiktsform.

Et annet viktig fokusområde for JFK Eyewear er kvaliteten på produktene. Selskapet benytter seg av kun de beste materialene for å sikre at produktene er av høyeste kvalitet. JFK Eyewear har også strenge kvalitetskontroller for å sikre at alle produktene som sendes ut til kundene er i perfekt stand.

Selskapet er også engasjert i sosialt ansvar og bærekraft. JFK Eyewear arbeider for å redusere sine miljøpåvirkninger og bruker miljøvennlige materialer og produksjonsmetoder så langt det er mulig.

Holdbarhet

Til slutt, JFK Eyewear er et selskap som har skilt seg ut i brillebransjen gjennom sine unike og moderne design, høy kvalitet produkter, et bredt utvalg av linsealternativer, og engasjement for bærekraft og sosialt ansvar. Det er et selskap som alltid holder seg oppdatert med de siste trendene og teknologiene innen brillebransjen, noe som gjør det til et pålitelig valg for kunder som søker høy kvalitet og unike design. JFK Eyewear har også et stort fokus på å tilpasse produktene til individuelle behov hos kundene, noe som gjør at de kan tilby produkter som passer perfekt for dem. Selskapet har et sterkt rykte for å levere produkter av høy kvalitet og god service, og fortsetter å vokse og utvikle seg i brillebransjen.

Syn hos barn og unge

Synet kan være hovedgrunnen til redusert lese og innlæringsevner hos barn. Har ditt barn nedsatt syn, vil det måtte anstrenge øynene for å kunne følge med. Godt og komfortabelt syn gjør det lettere for ditt barn å konsentrere seg. Vi anbefaler at barn får sjekket synet i forbindelse med skolestart.  Dette for å være sikker på at ditt barn har de beste forutsetninger på skole og i lek, og for å unngå unødig strev på skolen som kan komme fra synet.

Forskning viser at barn som sitter mye foran skjerm eller bruker synet mye på nært hold, har opptil 3 ganger høyere risiko for å bli nærsynt.

Langsynthet / hypermetropi:

De fleste norske barn med synsfeil er langsynte. Det litt mer utfordrende å oppdage at ditt barn er langsynt enn nærsynt. Langsynte barn ser ofte godt, men har problemer med å holde skarpheten over tid, spesielt på nært hold, altså ved lesing, tegning, skjerm etc. Ved konsentrasjonsproblemer, hodepine, unnviking av aktiviteter på nær, tåkesyn på avstand etter mye skjerm, lekser og andre aktiviteter på nær kan være tegn på langsynthet.

Symptomer på dårlig syn hos barn

 • Hodepine
 • Trøtt i/rundt  øynene
 • Lukker eller holder over det ene øyet
 • Sliter med konsentrasjonen
 • Unngår nærarbeid som lesing, skriving, nettbrett
 • Myser og eller sitter med rynket panne
 • Holder bøker, eller nettbrett nærme ansiktet
 • Bytter om på bokstaver, ord eller hele linjer ved lesing
 • Hopper over linjer i tekster
 • Vanskelig for å huske det som er blitt lest.
 • Vanskeligheter med å henge med i timen
 • Dunker seg ofte og eller snubler mye. 
 • Ser uklart på nært hold eller avstand

 

Kontaktlinser

Optikere hos Briller & Iris kan tilpasse alle typer av kontaktlinser, til nærsynte, langsynte, for skjeve hornhinner, til Keratokonus pasienter, til unormalt lysfølsomme og/eller tørre øyne. 

Optikeren finner de linsene som passer best for dine øyne og dine behov ved hjelp av topografisk måling ( målinger av hornhinnen) og en vanlig synsundersøkelse.

Kontaktlinser kan gi en større frihet for deg som ikke liker å bruker briller hver dag og kan være et godt supplement til briller om du liker å være  aktiv. Ved noen hornhinne tilstander som bla Keratokonus, kan kontaktlinser være det hjelpemiddelet som gjør at man får normalt godt syn.

Kvalitet, service og design.
Din lokale optiker.
Åpningstider
Kontakt