Optiker Kristiansand

Optiker i Kristiansand

Vår superflinke optiker i Kristiansand, Kari Sandstaa, har alltid hatt en lidenskap for briller. Som ung så hun kanskje ført og fremst på briller som tilbehør og en måte å skille seg ut på, men det var først da hun så de inspirerende optikerforretningene I New York, hvor optikerne hadde kule tatoveringer og oste av personlighet, at lidenskapen ble til et yrkesvalg. 

Etter hun var ferdig utdannet ved Fredriksberg Tekniske Skole i 2007, fikk hun jobb hos den anerkjente optikeren og brilledesigneren Poul Stig i København, hvor kundene varierte fra kunstnere til kongelige. 

Her ble også alle de ansatte oppfordret til å være hundre prosent seg selv på jobb, om det innebar fargerike kjoler kombinert med støvler, eller hanekam til klassisk dress. Hun ble også drillet i å raskt finne den brillen som passer kunden best, både når det gjelder form, farge, materialvalg og stil. 

Kari og hennes gode venninne og forretningspartner, Cecilie Skogseth Nordgård, har nå åpnet den frittstående brillebutikken og optikerforretningen Briller og Iris i Dronningensgate, og målet er å skape et inspirerende miljø for kundene og bli ditt førstevalg når du søker nye briller eller optiker i Kristiansand. 

 

Når bør du oppsøke optiker i Kristiansand

Mange venter litt for lenge med å oppsøke optiker for å sjekke synet, og går unødvendig med plager som tørre øyne, svimmelhet, tåkesyn og hodepine. Hos Briller og Iris kan du få synstest hos optiker i Kristiansand i rolige omgivelser i klinikken på baksiden av butikken. Mange opplever at synet endrer seg rundt 40-årsalderen. Kanskje føler du at du må holde boken litt fra deg for å se bokstavene ordentlig, eller motsatt at du ser dårligere på avstand, når du kjører bil, eller ser på tv. Tenåringer og studenter kan oppleve at de ser tavla dårlig, blir slitne under forelesninger og opplever at det er vanskelig å konsentrere seg. Mange utvikler nærsynthet og eller langsynthet i denne perioden. Er det mistanker om andre årsaker til synsendringer og synsvansker, har vi lav terskel for å sende folk videre til lege eller øyelege, og husk at optikeren har full taushetsplikt.

Tørre øyne

Veldig mange sliter med tørre øyne, og i veldig mange tilfeller er årsaken meibomsk kjertel dysfunksjon (MGD). De meibomske kjertlene er plassert som staver vertikalt i nedre og i øvre øyelokk og produserer olje. Kjertelåpningen er på våtkanten og derifra skal oljen fordeles jevnt på øyet og sørge for at tårevæsken ikke fordamper så lett.Når vi blunker fordeles disse lipidene på øynene, men vi halverer blunkerefleksen når vi stirrer på data- eller telefonskjerm, som kan skape problemer. Så husk å blunke ofte når du jobber foran skjerm over lengre tid, og oppsøk optiker i Kristiansand hvis plagene vedvarer. Symptomer på tørre øyne kan være rennende øyne, svie, en følelse av å ha sand eller rusk i øyet, kløe og tåkesyn. En del medisiner og sykdommer kan også forårsake tørre øyne.

Optiker i Kristiansand for barn

Kari er også spesialist på utredning av synsvansker hos barn. Visste du at hos flere barn hvor det er mistanke om lese- sog skrivevansker, kan problemet løses gjennom synstrening? Det er ikke alltid dysleksi som ligger til grunn, og gjennom synstrening kan barna oppleve en helt ny leseglede. Hvis ditt barn sliter med lesing, eller er under utredning for lese- og skrivevansker, anbefaler vi å kontakte optiker i Kristiansand i dag for å sjekke om det kan hjelpe med synstrening. Har foreldrene synsfeil bør barna sjekkes rundt skolealder uansett om det er noen symptomer eller ikke, siden synsfeil i mange tilfeller er arvelige.

Vår optiker i Kristiansand finner alltid den beste behandlingsmåten til hvert barns ulike behov, og assisterer dere med å søke refusjon fra NAV. De nye reglene sier at alle under 18 år med minimum styrke – 1, + 1 eller skeive hornhinner får deler av utgiftene tilbakebetalt. Briller og Iris tilbyr også rente- og gebyrfri utsettelse av betalingen på opptil 10 måneder. Dette gjelder for alle typer briller til både barn og voksne.

Booking og priser

Book enkelt time til optiker i Kristiansand på vår hjemmeside. Vi har konkurransedyktige priser på både synstester, linser og briller, og tilpasser spesiallinser til Keratokonus-pasienter og folk med ekstrem lysfølsomhet (filterlinser/filterbriller). Vi hjelper med å søke refusjon fra NAV Hjelpemiddelsentral for de som har krav på det. 

  • Full synstest 890,- (varighet fra 30-60 minutter)
  • Synstest student 790,-
  • Synstest barn 690,-
  • Linsetilpasning 1290,-
  • Linsekontroll 690,- (anbefalt en gang i året, eller hver 6. måned ved døgnbruk)

Tilpasning av spesiallinser 3000,- (flere etterkontroller inkludert i prisen)

Egen brillekolleksjon

Kari og ektemannen, Jann Florian Voss, designer og produserer også egne briller. Merket heter JFK Eyewear og produseres på Odderøya i Kristiansand. De håndlagede brillene har allerede blitt en bestselger hos Briller og Iris. Det er mindre enn 200 eksemplarer av hver og alle er nummererte. Ingen av modellene vil bli produsert på akkurat samme måte igjen. Brillene er også laget med tanke på at du skal kunne ha dem i mange år, og bruke innfatningen om igjen hvis du trenger nye glass. Materialet er av bioacetat av den høyeste kvalitet fra Mazzucelli, og inneholder ingen løsemidler eller ftalater som kan være skadelige for oss.

 

Spabehandling for dine briller

Siden Briller og Iris er en frittstående brillebutikk og optiker i Kristiansand uten bindinger eller tilknytning til noen kjede, står vi fritt til å velge hvilke merker vi forhandler. Vi er veldig stolte av at ingen andre forretninger i Kristiansand fører noen av våre ti brands: Bottega Veneta, YSL, Very French Gangsters, Ahlem, Paul Smith, Peter and May, Out Of, JFK, Munic og Götti. Du kan lese mer om alle våre merker her. Vi ønsker å yte det lille ekstra på servicesiden også, og tilbyr derfor spabehandling til dine gamle briller som gjør at de nesten oppleves som nye. Kom innom oss for å se alt vi kan tilby, og for en hyggelig prat.

Kvalitet, service og design.
Din lokale optiker.
Åpningstider
Kontakt