Saint Laurent

Saint Laurent - YSL

De fleste kjenner til YSL som et motemerke, fra vesker, klær, smykker og sminke. De lager klassiske og elegante solbriller og briller til alle aldre.

Yves Saint Laurent var en fransk motedesigner som var allment ansett som en av de mest innflytelsesrike designerene i det 20. århundre. Han ble født i Oran, Algerie, den 1. august 1936, og begynte sin motekarriere som assistent for Christian Dior. Etter Dior’s død i 1957, tok Saint Laurent over som hoveddesigner på 21 år, og ble den yngste hoveddesigner noensinne i et fransk couture-hus. 

Saint Laurents design var kjent for deres eleganse og sofistikasjon, samt evnen til å blande det tradisjonelle og moderne. Han var en av de første designerene som populariserte klær som var klare til å brukes, og han var også en pioner i bruken av etniske og eksotiske influenser i moten.

En av Saint Laurents mest merkbare bidrag til moten var hans skaping av «smokingdrakt for kvinner», som han introduserte i 1966. Denne designen, som hadde en smokingjakke kombinert med sigarettbukser, utfordret tradisjonelle kjønnsroller og banet vei for at kvinner skulle kunne bruke mer maskuline klær.

På 1960- og 1970-tallet begynte Saint Laurent også å eksperimentere med forskjellige stiler og temaer, inkludert bruken av sterke farger og mønstre, inkluderingen av etniske influenser, og bruken av luksuriøse stoffer som velur og pels. Han begynte også å skape mer androgyne design, noe som ytterligere utvisker grensene mellom menns og kvinners klær.

Saint Laurents design var ikke begrenset til klær, og han skapte også en vellykket linje med tilbehør, inkludert vesker, sko, briller, solbriller og smykker. Han utvidet også til andre områder av design, inkludert interiørdekorasjon og møbler, og designet også kostymer til ballet og teater.

Gjennom sin karriere mottok Saint Laurent flere priser og anerkjennelser for sine bidrag til moten. I 1983 ble han utnevnt til offiser av Legion of Honor, og i 1984 ble han tildelt tittelen «Knight of the Legion of Honor». I 1985 ble han tildelt tittelen «Knight of the Legion of Honor» av det franske regjeringen.

Saint Laurent trakk seg tilbake fra moten i 2002, men arven hans fortsetter å påvirke designere og motetrender i dag. Hans bidrag til mote har blitt anerkjent av mange, inkludert Metropolitan Museum of Art, som holdt et retrospektiv av arbeidet hans i 1983. Yves Saint Laurent var ikke bare en strålende designer, men også et moteikon som revolusjonerte moteindustrien og endret måten folk tenkte på mote, skjønnhet og kjønn. Hans design var en refleksjon av tiden, og han var i stand til å forutse de skiftende smakene og preferansene til moteverdenen. Han vil alltid bli husket for sine tidløse design, sin fryktløse holdning og hans ubestridelige innvirkning på moteindustrien.

 
Kvalitet, service og design.
Din lokale optiker.
Åpningstider
Kontakt