Synstest Kristiansand

Synstest i Kristiansand

Har du ofte hodepine, er mye trøtt, plaget av tåkesyn, eller merker at du har problemer med å lese? Kom innom Briller og Iris for en synstest i Kristiansand, så hjelper vi deg med å finne ut av om det har noe med synet å gjøre, og i tilfelle hva som kan gjøres for å hjelpe deg.

Synet vårt kan endre seg over tid og det er viktig å sjekke både styrke og øyehelse regelmessig. Synsfeil kan være arvelig så vi anbefaler å undersøke barn fra de er i skolealder for eventuelle problemer som kan påvirke både lesing og læring. 

 

Vår erfarne optiker i Kristiansand, Kari Sandstaa, har lang erfaring og høy fagkompetanse og vil raskt, grundig og effektivt avdekke eventuelle problemer, og finne de beste løsningene som dekker dine behov. Optikere har direkte henvisningsrett, og ved mistanke om øyesykdommer, skade eller annet, har vi lav terskel for å henvise videre til lege eller øyelege. Optikeren har også full taushetsplikt og gjennomfører synstesten i private omgivelser i klinikken vår på baksiden av butikken. Vi anbefaler å ta en synstest i Kristiansand hvert andre år fra du fyller 40 år, hvis du har noen symptomer eller endringer i synet.

Synstest i Kristiansand – Våre priser

Book enkelt time på vår hjemmeside, eller kom innom oss hvis du er i byen. Vi etterstreber hele tiden å ha konkurransedyktige priser på både synstester, linser og briller. Vi tilbyr også tilpasning av spesiallinser ved for eksempel Keratokonus. Vi hjelper deg i tillegg å søke refusjon fra NAV når du har krav på det. Vi er alltid oppdatert på de nyeste reglene om refusjon og kan være til stor hjelp. 

  • Full synstest 890,- (varighet fra 30-60 minutter)
  • Synstest student 790,-
  • Synstest barn 690,-
  • Linsetilpasning 1290,-
  • Linsekontroll 690,- (anbefalt en gang i året, eller hver 6 måned ved døgnbruk)

Tilpasning av spesiallinser 3000,- (flere etterkontroller inkludert i prisen)

Tørre øyne?

Mange sliter med tørre øyne uten å egentlig vite det. Symptomer på tørre øyne kan være for eksempel rennende øyne, kløe, svie, tåkesyn og en følelse av å ha sand eller rusk i øyet som du aldri blir kvitt. I mange tilfeller, hvis en ser bort fra sykdom eller medisiner, er årsaken meibomsk kjertel dysfunksjon (MGD). De meibomske kjertlene ligger under øyet og i øvre øyelokk, og har som oppgave å tilføre fettstoffer til øyet slik at tårevæsken holdes på plass. 

 

Fettstoffene eller lipidene som de også kalles fordeles når vi blunker, men når vi for eksempel sitter foran pc-en, som så mange av oss gjør dagen lang, halveres blunkerefleksen og det kan oppstå ubehag. Omega 3, øyedråper og varm øyemaske er noe av det vi bruker for å motvirke og behandle tørre øyne. Hvis kanalene er helt tette må det kanskje tyngre skyts til, men det finner vi ut av når du tar synstest i Kristiansand.

 

Synstest i Kristiansand for barn

Vår optiker Kari er i tillegg til mye annet, spesialist på utredning av synsvansker hos barn. Hun hjelper mange barn med å finne ut av både lese- og skrivevansker gjennom blandt annet synstrening. Dette er også noe som tilbys for eksempel pasienter som har hatt slag. Hvis ditt barn sliter med lesing, sitter unormalt nærme tv-en, klager på hodeverk, snubler uvanlig mye, eller hvis de for eksempel lukker et av øynene når de sitter og tegner eller leser bør dere straks bestille synstest i Kristiansand. Noen barn synes det er litt skummelt første gangen, men Kari er veldig flink til å skape tillit hos barna, og deler gjerne opp timen i to hvis barnet blir litt overveldet i starten. Så hvis du mistenker at barnet ditt kan ha synsvansker, kontakt oss i dag så legger vi en plan sammen som passer ditt barns behov.

Barn under 18 år med brillestyrker på +/- 1,00 eller mer kan få tilskudd fra NAV, og vi hjelper dere med søknaden. I tillegg tilbyr vi rente- og gebyrfri utsettelse av betaling for kjøp av alle typer briller, også solbriller, i opptil ti måneder. Som en ekstra bonus får du 50 prosent avslag på glassene til brillepar nummer to innenfor et tidsrom på tre måneder etter at du kjøpte det første brilleparet.

Ulike typer synsfeil

Vi mennesker får rundt 80 prosent av våre sanseinntrykk gjennom øynene, og det å se godt betyr mye for helse og livskvalitet. Mange venter altfor lenge med å sjekke synet og lider unødvendig av diverse plager som kunne ha vært unngått, eller lindret ved å søke profesjonell veiledning og hjelp.

Det finnes flere ulike typer synsfeil som kan avdekkes ved synstest i Kristiansand. De vanligste er nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner: 

Nærsynthet (myopi) er den vanligste synsfeilen. Det vanligste symptomet på nærsynthet er nedsatt synsskarphet på avstand, noe som korrigeres med minusstyrke.

Langsynthet (hyperopi) forekommer hvis linsen bryter for lite i forhold til øyets lengde. Det gjør det vanskelig å se klart på nært hold. Graden av langsynthet kan variere, og korrigeres med plusstyrke. 

Ved lav til middels grad av langsynthet, er det ikke alle som opplever synet som dårlig, men på grunn av at øyet må anstrenge seg for å se klart kan det på sikt før til hodepine hvis ikke det blir korrigert.

Skjeve hornhinner (astigmatisme) inntreffer når hornhinnens overflate ikke er symmetrisk, noe som kan forekomme uavhengig av nærsynthet eller langsynthet. Folk med skjeve hornhinner kan for eksempel slite med å se fine detaljer. Bestill en synstest i Kristiansand i dag for å sjekke om det er noe vi kan hjelpe deg med, og lurer du på noe som helst ikke nøl med å ta kontakt.


Kvalitet, service og design.
Din lokale optiker.
Åpningstider
Kontakt